Trek-Utrecht

Wonen in een flat. Hoe maak je het gezellig?

Wonen in een flat. Hoe maak je het gezellig?

Je gaat voor de eerste keer op jezelf wonen of je wilt gewoon je flat gezellig inrichten. Het enige probleem is dat je niet weet hoe je jouw flat gezellig kunt maken. Misschien is je flat aan de kleine kant of je weet niet hoe jij het gezellig kunt maken. Er zijn genoeg mogelijkheden waardoor je jouw flat leuk en gezellig kunt inrichten.

Een licht kleurenpalet in een flat geeft ruimte

Een flat is meestal kleiner dan een huis. Je kunt dan het beste lichte kleuren gebruiken op de muren, plafond en de vloeren. De ruimte zal door de lichte kleuren groter lijken. Voor het een spannende tint te geven kun je kiezen voor accentkleuren. Dat mag gerust een donkere natuurtint worden of een felle kleur als je dat mooi vindt.

Het maakt de ruimte spannender. De accentkleuren kun je eventueel ook in meubels terug laten komen. Om je een voorbeeld te geven: Je hebt een leuke gekke stoel in de kleur blauw. Dan zou je op een muurgedeelte een leuk accent kunnen maken in dezelfde kleur blauw. Het wordt dan een geheel.

Gebruik multifunctionele meubelstukken in een flat

Soms kom je plaats te kort in een flat. Dan zou je kunnen nadenken over meubelstukken die functioneel zijn. Dat kan ruimte besparen. Je kunt dan denken aan een opklapbare tafel of een bedbank, maar ook gewoon een poef die weinig plaats in beslag neemt. Je krijgt tegenwoordig zoveel leuke meubeltjes die handig zijn wanneer je klein woont.

Organizers en planken in je flat

Als je een kleine ruimte hebt, is het soms lastig het opgeruimd te houden. Dat komt omdat je vaak niet weet hoe de spullen op te bergen. Hier zijn ideale planken systemen voor. Je kunt op een planken systeem heel wat spulletjes kwijt. Kleine organizers kunnen er aan toevoegen dat je boekjes etc. opgeborgen krijgt.

Als je plankjes hebt, kun je stijlvolle mandjes erop zetten waar je allerlei kleine spulletjes in kan doen. Een leuke wandplank doet ook zijn dienst. Voor in een flat zou je ook kunnen denken aan een krantenmand. Je kunt daar je tijdschriften in kwijt.

Kies een kast uit die in de hoogte gaat

Vaak wordt een kast gekozen die alleen in breedte wordt uitgezocht. In een flat heb je soms te maken met schuine wanden of hoeken waar je weinig mee kan doen. Je zou kunnen kiezen voor een kast die in de hoogte gaat. Voor een goede opbergruimte in een kleine woonruimte kan dit ideaal zijn. Je kunt dan elke hoek goed benutten en creëert opbergmogelijkheden en toch nog genoeg ruimte. Je flat wordt een stuk gezelliger met een aantal simpele aanpassingen.

De beste tips voor je interieur

Eindelijk heb je het contract gekregen voor je nieuwe huisje en wilt deze leuk gaan inrichten. Het kan ook zijn dat je een make-over wilt van je huis door het interieur te veranderen. Je weet alleen nog niet welke stijl je wilt. Met een aantal tips kun jij je eigen droomhuis creëren.

MEER TE WETEN KOMEN

wooncollage

Besparen

huurtoeslag