Trek-Utrecht

Besparen op de kosten van energie

Besparen op de kosten van energie

De energiekosten stijgen. Je kunt energiekosten besparen door in de maanden april tot oktober geen verwarming te gebruiken. De verwarming is dan niet noodzakelijk. Een andere reden om te besparen met de energie is om overal licht uit te doen waar je niet verblijft. Je bespaart ook energie door een droger bijvoorbeeld alleen voor beddengoed te gebruiken. 

Een andere mogelijkheid die je kunt doen is om de droger in de zomermaanden niet te gebruiken. In de winter alleen af en toe. Hier kun je ook energiekosten mee besparen. Je bespaart ook energiekosten als je geen gewone gloeilampen pakt.

Besparen op water

Je kunt op water besparen om je woonlasten laag te houden. Minder heet douchen of lang douchen kan al veel helpen. Je zou in de zomer er ook voor kunnen kiezen om koud te douchen. Een andere mogelijkheid om te besparen op water is een waterbesparende douchekop te kopen of een waterbesparend mondstuk die je bevestigd op de keukenkraan. Met deze opties kun je wel 20 tot 60 procent aan waterverbruik verminderen. Het kan je op jaarbasis geld opleveren.

Evalueer de verzekeringen elk jaar

Als je wilt besparen op je woonlasten, dan is het verstandig om ieder jaar de verzekeringen na te kijken. Je kunt dan kijken welke verzekeringen je nodig hebt en welke niet van belang zijn. De verzekeringen die je eigenlijk niet nodig hebt, kun je opzeggen. Op de verzekeringen kun je echt besparen op jaarbasis.

Met je verhuurder in overleg over investeringen in huis

Als je in een huis zit met een slechte isolatie of een gaskookplaat, dan is het lastig om dat zelf te verhelpen want je verhuurder is daar verantwoordelijk voor. Het is zijn huis. Je zou dan met de verhuurder kunnen overleggen of deze het huis beter wil isoleren. Misschien kun je een inductiekookplaat krijgen om kosten te besparen. Vragen kun je altijd en als die nee zegt dan heb je het tenminste aangekaart.

MEER TE WETEN KOMEN

wooncollage

huurtoeslag